• LinkedIn

Europese jongeren vinden geluk in Wehe den Hoorn

okt 31, 2015   //   by admin   //   News  //  No Comments

Persbericht: Eind oktober zijn 40 jongeren uit Polen, Roemenië, Italië, Kroatië en Nederland op zoek gegaan naar geluk tijdens een jongerenuitwisseling, georganiseerd door Stichting Go. De hele week was gevuld met activiteiten die te maken hadden met het thema ‘Happiness’. Zo hebben de jongeren en hun groepsleiders het wad bewandeld, de stad Groningen bezocht en een tour gemaakt langs verschillende jeugdsozen in de gemeentes Winsum, de Marne en Eemsmond. Onderdeel van het programma was dat er door de landen zelf activiteiten zijn gemaakt en uitgevoerd die verbonden zijn met geluk. De activiteiten varieerden in thema’s van gezondheid tot creativiteit en waren zowel leerzaam als actief. Daarnaast hebben de jongeren tussen de activiteiten door veel over elkaars cultuur geleerd, bijvoorbeeld tijdens de landenavonden: een avond waarop deelnemers een interactieve presentatie gaven over hun eigen land.

De gemeentes Winsum, de Marne en Eemsmond hebben financiële steun geboden aan deze uitwisseling. Ook heeft wethouder Mark Verschuren tijd vrijgemaakt om samen met Ferry Pasche, van Jongerenwerk Barkema en de Haan, een jury te vormen tijdens een van de activiteiten. Tijdens deze activiteit moesten jongeren een politieke partij oprichten met ideeën over hoe actuele problemen opgelost kunnen worden. De jury beoordeelde de aangedragen oplossingen en koos een winnaar.

Stichting Go heeft hard gewerkt om deze uitwisseling tot een groot succes te maken. Meerdere deelnemers riepen dat ze nooit meer weg wilden uit Nederland, en een niet-beoogd maar leuk effect is dat een van de deelnemers is gaan leren fietsen bij terugkomst in haar thuisland. Deze uitwisseling was mede mogelijk door bijdragen van het Europese subsidie programma Erasmus+ en de financiële ondersteuning uit lokale gemeentes. Stichting Go zet zich in om meer jongeren uit de regio deze kansen te bieden en is al weer aan de slag met een nieuw uitdagend project!

Comments are closed.